RIJLESSEN: 

Je vraagt je natuurlijk af hoeveel lessen je nodig hebt. Dat wil iedereen natuurlijk graag vooraf weten. Toch is dit voor een rijcoach niet precies te zeggen. Wel kan hij een inschatting maken op basis van de intake en de proefles. Houd wel altijd in gedachten dat dit een grove inschatting is, het is dus mogelijk dat jij je sneller of minder snel ontwikkelt tijdens de rijopleiding dan je rijcoach heeft ingeschat.Voordat je met de rijlessen begint is het belangrijk dat je eerst kennis maakt met je rij-coach d.m.v. een intake(proef)les van 60 minuten. Nadat de gratis intake(proef)les is geëvalueerd, kun je bepalen of de rij-coach en de manier van les geven je bevalt. Is dit positief dan krijg je een persoonlijk advies welke opleidingsvorm het beste bij jou past en kun je samen met de rij-coach de lessen gaan inplannen. 

Een rijles duurt 90 minuten (meest effectief) en wordt gegeven volgens de RIS (Rijopleiding In Stappen) methodiek. Dit is een methodiek die bestaat uit modules, die weer zijn onderverdeeld in scripts, waardoor je stap-voor-stap leert autorijden. 


THEORIE: 

Vanzelfsprekend moet je eerst het theorie examen succesvol hebben afgerond voordat je het praktijk-examen kan afleggen. Het advies is dan ook om zo snel mogelijk met je theorie te beginnen. Kennis van de theorie bevordert de voortgang van de praktijklessen, dus hoe eerder hoe beter. Je kunt zelf de methode kiezen die het beste bij je past. 

Bij Autorijschool Eric van Eijk krijg je bij het afnemen van een lespakket een korting van 50% op het digitale theorieopleiding van iTheorieI.p.v. €69,- betaal je maar €34,50,- 

Het eigen maken van de theorie gaat op basis van zelfstudie of je kunt aansluitend kiezen voor een extra kennisdag (niet gratis) met aansluitend het theorie-examen. Je kunt uiteraard voor alle vragen bij je rijcoach terecht. Het theoriecertificaat blijft 1,5 jaar geldig. 

Alle informatie over het halen van je rijbewijs, kun je vinden op de site www.cbr.nl/auto.pp van het CBR.